top of page
Power of the heart 1.jpg

WERKEN AAN VEERKRACHT

Meer Veerkracht Minder stress

Het programma is ontwikkeld door HeartMath instituut om weer in balans te komen. Het is een eenvoudige en zeer krachtige methode. Werken aan veerkracht is gebaseerd op de wetenschappelijke inzichten over hoe hart en hersenen samenwerken en hoe je hier invloed op kunt uitoefenen om je te ontspannen en vitaal te voelen in alle omstandigheden.


De kracht ligt in de combinatie van eenvoud en effect. Met weinig tijdsinspanning werk je aan meer balans en vreugde in je leven. Hierbij werk je naar een hogere mate van hartcoherentie. Dit betekent dat hart en brein meer harmonieus gaan samenwerken.

Hoe werkt het?
Het programma bestaat uit 7 sessies van één uur, verspreid over 2 tot 3 maanden. Tijdstippen en datums zijn in overleg in te plannen. Coaching sessies vinden, in overleg online, of op locatie plaats. Voorafgaand aan de sessies vul je een online vragenlijst in. De ingevulde vragenlijst geeft een beeld van je dagelijkse stemming, houding en stress gerelateerde klachten. 

Bij aanvang van het traject ontvangt je een gestructureerd en overzichtelijk werkboek. Daarnaast oefen je de technieken dagelijks 3 keer 5 minuten verdeeld over de dag. De oefeningen zijn eenvoudig en ze zijn overal en altijd toepasbaar. Ook op het stressmoment zelf. Doordat het resultaat snel merkbaar is, zullen de oefeningen eerder een automatisme worden. 

Bio-feedback apparatuur maakt zichtbaar wat er in je lijf gebeurt op het moment dat je stress ervaart. Ook op de hele kleine momentjes die je zelf misschien niet eens als stressvol ervaart. Eerlijke en heldere feedback van jezelf! En je ziet letterlijk wat er fysiologisch gebeurt. Je leert je technieken om stress en emoties te reguleren. 


Deze training is individueel of in groep te boeken. Wordt aanbevolen door de Arbodienst en Zilveren kruis Achmea.

bottom of page